- 11 januari 2021
- | Bron: Foodprocess
De sterkste vloer voor de voedingsindustrie
Een vloer in de voedingsverwerkende industrie moet heel wat kunnen weerstaan.
Tijdens vleesverwerking moet de vloer bestand zijn tegen aantasting door zure dierlijke vloeistoffen zoals bloed, darmvloeistoffen en vetten.
Bij de verwerking van groenten moet de vloer bestand zijn tegen lozingen of morsen tijdens het koken of pasteurizeren of het frituren van de groenten en het fruit.
In natte omgevingen is de juiste antislipgraad vereist.
Om welke tak binnen de voedingsindustrie het ook gaat elke vloer daar ondergaat zware chemische, thermische en mechanische belasting. Naast deze belasting mag de hygiëne niet uit het oog worden verloren. De verwerking van voedingsmiddelen moet gebeuren conform de strengste voedselveiligheidsnormen (HACCP) en reinigingsvoorschriften. Daarom moet de industrievloer kunnen weerstaan aan reinigingschemicaliën en stoomreiniging.
Welke vloer voldoet aan al deze vereisten?