Flexbaker-UV ontzorgt de bakker en brengt meer service in de winkel

Hein biedt onmisbaar toestel aan voor zowel grote als kleine bakkers

In tijden waar de traditionele bakker steeds meer onder druk komt te staan en het steeds moeilijker wordt om ateliermedewerkers te vinden, is het vaak noodzakelijk om creatief te zijn en oplossingen te zoeken. Een van de mogelijke oplossingen is de Flexbaker-UV van Hein. Met dit toestel kan de bakker het aanbod perfect op de vraag afstemmen. De Flexbaker is een gekoelde opslagcel waar zowel rauwe degen als voorgebakken broden op een veilige manier kunnen bewaard worden. Ook Diedrich Eylenbosch van Bellefood Creations heeft sinds vijf jaar 2 Flexbakers staan. “Voor mij is dit toestel een absolute must voor elke bakker!”

Enorme meerwaarde

Diedrich Eylenbosch, zaakvoerder van Bellefood Creations in Dendermonde was vanaf dag één meteen overtuigd van hoe handig de Flexbaker-UV voor zijn zaak zou zijn.

“Hein is zeker geen onbekende fabrikant voor mij. Ik heb dan ook al een jarenlange samenwerking met hen. Bijna alle toestellen in mijn atelier zijn van Hein. Ongeveer vijf jaar geleden heb ik twee Flexbaker-UV aangeschaft. Ik zag meteen de meerwaarde van deze toestellen in voor mijn bakkerij, voornamelijk door het grote gebruiksgemak en de enorme flexibiliteit die het toestel biedt. Als bakker vandaag moet je een zeer uitgebreid assortiment hebben, maar om het allemaal werkbaar te houden is dat niet altijd evident. Zeker met de personeelsproblematiek waarbij men steeds minder ‘s nachts wil werken. Ik zie de Flexbaker-UV dan ook als het ideale middel om me bij te staan.”

diedrich
"Dankzij de Flexbaker-UV kan ik mijn personeel meer vrije tijd met hun gezin gunnen en
bied ik mijn klanten steeds een gevulde winkel"

Voordelen

Altijd een gevulde winkel

Diedrich: “Het grootste voordeel is voor mij de enorme flexibiliteit die het toestel ons geeft. We kunnen op elk moment van de dag de producten uit de Flexbaker halen wanneer we ze nodig hebben. Zo kan ik mijn aanbod steeds perfect afstellen op de vraag en heb ik steeds een gevulde winkel voor mijn klanten.”

Vrijheid gunnen

Diedrich: “Om 10 uur ‘s avonds beginnen we en ‘s nachts om 3 uur moeten we alle winkels (5 eigen en 3 externe winkels) beleveren. Als je daartussen alles nog moet produceren, is dat absoluut niet haalbaar. Ik heb een zeer goede bakker in dienst, maar hij kan pas om 2 uur beginnen. Dankzij de Flexbaker-UV is dat geen probleem en kan ik hem zijn tijd met zijn gezin gunnen en die vrijheid geven. Eigenlijk heb ik de Flexbaker-UV niet voor mezelf maar voor mijn personeel gevonden. Je moet oplossingen zoeken die passen binnen de huidige samenleving.”

Enorm gebruiksgemak

Diedrich: “De Flexbaker brengt ook een enorm gebruiksgemak met zich mee. Zo heb ik niks moeten wijzigen om het toestel te implementeren in mijn productieproces. Het enige wat ik moet doen, is het deeg van de pistolets iets kouder draaien en de broden slechts voor twee derde afbakken.”

Betere smaakontwikkeling

Diedrich: “Ook op het vlak van smaak zijn er voordelen; vooral bij de pistolets is er dankzij het gebruik van de Flexbaker-UV een verbetering qua smaak door een traag rijsproces van 12 tot 48 uur en een dunne korst. De pistolets zijn veel langer krokant.”flexbaker

Meer klanten, meer omzet

Diedrich: “De Flexbaker-UV heeft ervoor gezorgd dat we veel meer aankunnen, zonder dat we daardoor veel meer stress gekregen hebben. Zo vroeg de Proxy Delhaize mij om ‘s zaterdags 1200 pistolets te bakken. Met de Flexbaker-UV is dat perfect haalbaar. Doordat ik meer aankan, kan ik veel meer produceren en dat heeft ook een positief effect op mijn omzet. Mijn klanten weten intussen ook dat mijn winkel altijd gevuld is waardoor ik de hele dag door verkoop heb.”

flexbakerflexbaker

echte Must voor elke bakker

Diedrich: “Ik zie het toestel dan ook als een echte must voor elke bakker die mee wil zijn met zijn tijd en niet alleen zichzelf maar ook zijn personeel wat rust gunt – zeker als je meerdere winkels hebt, anders werk je je te pletter. Ook vooral in het weekend vind ik de Flexbaker-UV een ideaal middel om personeel uit te sparen. Het is de dag van vandaag een enorme uitdaging om personeel te vinden dat in het weekend wil werken in het atelier. De Flexbaker-UV lijkt me dan ook de perfecte oplossing om dat probleem aan te pakken. Tijdens de week werken we met een team van 8 à 9 man, in het weekend doen we hetzelfde werk met 5 man.”

1 FLEXBAKER VERVANGT 2 PERSONEELSLEDEN
- Zaakvoerder: Diedrich Eylenbosch
- Aantal winkels: 5 en 3 externe winkels
- Oppervlakte atelier inclusief kelderverdieping: 450 vierkante meter
- Personeel: 8 productiemedewerkers tijden de week, 5 productiemedewerkers tijdens het weekend
- 1 Flexbaker-UV vervangt 2 personeelsleden
- Opmerkelijke info: Flexbaker-UV vermindert vooral nachtwerk + er kan in grotere hoeveelheden geproduceerd worden en dit bespaart personeel

Ludovic Deblauwe,  vertegenwooriger bij HEIN

ludovic deblauwe

Ludovic: “Het grootste voordeel van de Flexbaker-UV is dat de bakker perfect kan inspelen op de wensen en verwachtingen van de huidige consument. Die wil steeds op zijn wenken bediend worden en krijgen waarvoor hij bij u in de zaak komt. Is er een bepaald product net niet beschikbaar, dan wordt je daarop afgerekend. Dankzij de Flexbaker-UV kan de bakker zijn hele assortiment voorbakken en hierin als het ware stockeren.”

Ludovic: “Is het opeens heel druk? Dan kan de bakker daar meteen op inspelen en bijbakken. Zo heeft de bakker op elk moment van de dag een volle winkel en is de klant steeds tevreden. Bovendien zorg je op die manier ook voor minder verspilling en afval doordat je zo kort op de bal kan spelen.”

Ludovic: “Een tweede groot voordeel is dat je als bakker heel wat personeelskosten bespaart door heel efficiënt te werk te gaan in de productie. In plaats van zes productiemomenten per soort per week te hebben, kan je met de Flexbaker-UV moeiteloos overschakelen naar één productiemoment per soort per week. Zo kan je ‘s nachts heel wat tijd en dus ook personeel winnen.”

Ludovic: “Als laatste is de Flexbaker-UV ook een enorme meerwaarde voor de smaakontwikkeling en de versheid van de broden. Broden met pitten, rozijntjes en zaden onttrekken meestal vocht aan het kruim. Dat gebeurt bij broden in de Flexbaker-UV niet omdat er net een hoge vochtigheidsgraad is in het toestel.”

PLUSPUNTEN OP EEN RIJ
• op een veilige manier rauwe degen of voorgebakken broden bewaren
• altijd een volle winkel
• efficiëntere productie
• personeelskosten besparen
• betere smaakontwikkeling
• afval en verspilling vermijden
• grote flexibiliteit
• hele dag door vers gebakken producten

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij PMG COMMUNICATION SOLUTIONS 

PMG COMMUNICATION SOLUTIONS maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.