Winnaars WexProCup bekend

Horecatel prijst beste koks jonger dan 30

WexProCup
Tijdens de zesde editie van de WexProCup stond de synergie tussen lokale producten, hun fabrikanten en jonge, gepassioneerde chefs centraal. Op 13 maart bereidden vier chefs, jonger dan dertig en werkzaam in een restaurant dat in Gault&Millau staat, een voor- en hoofdgerecht. Ze serveerden de jury, onder leiding van Clément Petitjean van La Grappe d'Or in Torgny, onder meer forel uit de Wamme en gevogelte uit Lustin met biolinzen uit Havelange. De vier chefs hadden hun recept, de stress, timing en presentatie volledig onder controle, maar de eerste prijs ging toch naar Paul Cabayé, kok in restaurant La Cristallerie in Luxemburg. De tweede plaats was voor Thomas Perez van La Table de Maxime in Our , Maxime Nizette, sous-chef in restaurant La Distillerie te Bourglinster werd derde en Mélanie Piquereau, sous-chef in Le Brinz'l in Bruxelles vierde.
Horecatel Innovation Awards
In de categorie Food, won Le Poulet d'Ardenne voor een rollade van kipfilet uit Bastogne, klaargemaakt met mascarpone en bier uit de regio:'Corne du bois des Pendus. Ook Le Safran de Cotchia, viel in de categorie 'Food Gastronomie' in de prijzen voor de balsamicovinaigrette met hibiscus en safraan.
In de categorie Non Food, werd Fris Doekske uit het noorden van het land bekroond voor zijn Stable Table: een magische oplossing die automatisch elke tafel in evenwicht brengt, op eender welke ondergrond.
Organisatie: Horecatel, Generation W en Gault&Millau.

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij PMG COMMUNICATION SOLUTIONS 

PMG COMMUNICATION SOLUTIONS maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.