- 01 juni 2023
- | Bron: Chocolaterie
World Chocolate Masters 2024/25 kicks off
een nieuw thema en nationale selecties in 2024

De World Chocolate Masters - 's werelds belangrijkste wedstrijd gewijd aan chocolade, opent de inschrijvingen voor zijn nieuwe cyclus '24/25' voor professionals in banketbakkerij, patisserie en horeca over de hele wereld. Het nieuwe thema 'Play!' nodigt hen uit om opnieuw na te denken over hoe chocolade plezier en verwennerij brengt, terwijl het tegemoetkomt aan de nieuwe verwachtingen van de consument. Nationale en regionale selecties vinden plaats in 2024, voorafgaand aan de wereldfinale in de herfst van 2025.
Chefs en ambachtslieden die willen deelnemen, moeten hun aanvraag indienen uiterlijk 3 maanden voor hun nationale selectie via www.worldchocolatemasters.com/apply
chocolate academy
Vanaf de nieuwe cyclus '24/25' wordt de Chocolate Academy™ de belangrijkste partner van de World Chocolate Masters. Met zijn 27 opleidingscentra over de hele wereld heeft de Chocolate Academy™ zijn onmisbare rol bewezen bij de begeleiding en opleiding van alle chefs die deelnemen aan deze spannende wedstrijd. Met zijn nieuwe online platform brengt de Chocolate Academy™ chocolade-knowhow naar keukens over de hele wereld, zodat chefs hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Cacao Barry, Callebaut en Mona Lisa zijn de belangrijkste ondersteunende merken achter de wedstrijd. Zij stellen hun expertise en chocoladeproducten ter beschikking van de deelnemers om nieuwe gebieden te verkennen.

play!
Het nieuwe thema 'Play!' zorgt voor plezier en positiviteit. Het straalt bovendien uit wat koks met chocolade doen: mensen blij en enthousiast maken. De wedstrijd vraagt aan alle deelnemers om na te denken over hoe chocoladecreaties passen bij de nieuwe consumentenlevensstijl en een dagelijkse dosis verwennerij. Daarnaast spoort de wedstrijd ook alle deelnemers aan om duurzame keuzes te overwegen om mensen en de planeet gelukkig te maken door voedselverspilling te vermijden, onze voetafdruk te verkleinen, en dergelijke meer. Tot slot, gaat 'Play!' ook over spelen met voedingsstoffen om verse, lekkere en gezonde lekkernijen te creëren. Alle informatie over het nieuwe thema en de opdrachten voor de nationale selecties kunnen worden geraadpleegd via www.worldchocolatemasters.com
world chocolate masters
De World Chocolate Masters is 's werelds enige wedstrijd gewijd aan het creatieve talent van ambachtslieden en chefs met chocolade. Sinds de eerste editie in 2005 is de wedstrijd uitgegroeid tot een inspirerend platform waar je trends in chocolade als eerste ziet - gevoed door veranderende consumentenbehoeften en gevormd door de creatieve vaardigheden van talenten uit de hele wereld. Wat tijdens de World Chocolate Masters wordt gecreëerd, vindt de komende jaren zijn weg naar de winkelstraten. Uniek voor de wedstrijdformule is de focus op de individuele prestaties van elk van de deelnemende chefs in hun tweejarige reis van nationale selectie tot wereldfinale. In de loop van haar geschiedenis heeft de wedstrijd ongeziene netwerkmogelijkheden geboden aan alle deelnemende chefs.

internationale opportuniteiten
In de woorden van meesters als Vincent Vallée en Elias Läderach: "Het is een reis die ons voedt, ons als chefs completer maakt en ons helpt onze eigen grenzen te verleggen. En ook al zijn we concurrenten, de uitwisseling die we hebben met chefs uit andere delen van de wereld is van onschatbare waarde." De World Chocolate Masters is ook een springplank voor de internationale carrières van de deelnemende chefs. Creatieve talenten als Naomi Mizuno (JP), Shigeo Hirai (JP) Frank Haasnoot (NL), Davide Comaschi (IT), Vincent Vallée (FR), Elias Läderach (CH) en Lluc Crusellas (ES) zagen hun carrièrekansen en erkenning letterlijk van de ene op de andere dag exploderen na het winnen van de wereldfinale.
